5 Mayıs 2010 Çarşamba

MAYALI POAÇA

MAYALI POAÇA

Hamur için malzeme:
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı z.yağ
2 tatlı kaşığı şeker silme
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 yumurta
1 küçük paket yaş maya
Aldığı kadar un
İç malzeme
Peynir
Maydanoz
Yapılışı :
Öncelikle mayayı ılık su dolu bardağa koyalım.O sırada biz iç için peyniri rendeleyip maydanozu doğrayalım.Hamuru yoğuracağımız kaba tuz ,şeker ,yağ ve yumurta beyazını koyalım ve tuzla şekerin erimesini sağlayalım ;elimizle karıştırarak.Daha sonra suyla birlikte erimiş olan mayayıda ekleyip,ununu ilave edip yoğuralım.Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır.Yoğurma işleminin sonuna doğru elimizden hamurun çıkması için z.yağından faydalanabiliriz.Hamuru yaklaşık 1-1,5 saat kadar ılık bir yerde bekletelim.Daha sonra istersek hemen ,istersek daha sonra kullanılmak üzere buzdolabına kaldıralım ;kabı poşetleyerek.Fırını 200 dereceye ısıtıp; elimizle küçük küçük kopardığımız hamurları tezgah üzerinde açıp peynirleri koyalım ve bütün kenarlarını ortaya büzelim ;büzdüğümüz kısmı yağladığımız tepsiye koyalım.Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp dilersek çörek otu serpip fırına verelim.
İsterseniz bu hamurdan pizza da yapabilirsiniz .
Pizza yapımı :
Yağladığımız tepsiye hamuru elimile ve z.yağ yardımıyla yayalım.Üzerine domates salçası sürüp dilediğimiz malzemeyi koyalım ve fırına verelim .Üzerindeki malzemeler pişip hamur kabarınca bol kaşar serpelim ve kaşarlar kızarana kadar pizzamızı pişirelim .Şu anda benim fırında 2 adet pizza pişiyor ve herkes gelip gidip hala pişmedimi diye beni sıkıştırıyor.Az önce birer tane yedikleri halde hala istiyorlar.Hepinize afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder