5 Mayıs 2010 Çarşamba

CEVİZLİ ELMALI KEK

CEVİZLİ ELMALI KEK

Malzemeler
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı z.yağ
3 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gram ceviz
Hazırlanması:
Şeker ve yumurta bembeyaz oluncaya kadar çırpılır.
Süt , yağ eklenir .
Unla birlikte vanilya ve kabartma tozu elenir ve onlarda eklendikten sonra artık mikserle çırpmayıp ,bir spatülle çırpılır.
Tarçın ve kırılmış cevizde ilave edilir ve yağlanmış ,unlanmış kalıba dökülür.
Dörde bölüp çekirdekleri çıkarılmış elma ince ince doğranıp kekin üzerine sıralanır.
180 derece fırında 40 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder