Malzemeler(Kek için)
• 2 yumurta
• ½ su bardağı şeker
• ½ su bardağı süt
• ½ su bardağı z.yağ
• 1.5 su bardağı elenmiş un
• 1 vanilya , 1 kabartma tozu
Malzemeler ( Pasta kreması için)
• 3 yemek kaşığı un
• 7 yemek kaşığı şeker
• ½ kg .süt
Malzemeler (Vişne peltesi için)
• 1 avuç vişne
• 8 yemek kaşığı şeker
• 1.5 su bardağı su
• 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Hazırlanması ;
Öncelikle kekimizi hazırlayalım . Yumurta ve şeker köpük oluncaya kadar çırpılır , süt , z.yağ , vanilya k.tozu un ilave edilip yağlanmış ve unlanmış borcam da pişirilir.
Pasta kreması için un , şeker karıştırılır süt ilave edilir ve ortası kaynayıncaya kadar pişirilir.
Vişne peltesi için vişne , su ve şeker kaynayıncaya kadar ocağa alınır .Nişasta su ile karıştırılır ve kaynayan vişneye karıştırılır ve kaynayınca ocaktan alınır .
Daha sonra kek servis tabağına alınır pasta kreması ,vişne peltesi üstüste konur ve servis edilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder